Masáže Praha

Zvu vás na masáže na Prahu 2 a 11

Masáže na uvolnění a zbavení bolestí. Už při první návštěvě výrazná úleva i od letité bolesti. Vyberte si provozovnu kde, Praha 2 – Karlovo nám. nebo Praha Jih – Háje.

Problémové partie, vitální body.

Problematické partie lze až po té, správně a dobře, zatížit a posilovat až budou ve správných polohách. A toho lze docílit vhodnou masáží s následným protažením. Výsledek záleží na mnoha faktorech. Aktivace vitálních bodů patří mezi nejzajímavější masáže

Masáže Reiter v Praze
Masáže Reiter v Praze

Masáže nabízím na to, co chceme nejvíce:

 

Uvolnit, odstranit akutní bolest, občasnou a kolísavou bolest, rozhýbat, cítit se lépe. Bolestivé místo mizí u mě tak, že je cítit jak bolest ustupuje během vteřin pod tlakem mých prstů. Také chceme, aby se bolesti už nevracely.

Informovanější chtějí , aby bolesti ani nevznikaly, tedy chtějí prevenci. Informovaní ještě lépe, chtějí zvyšování kondice masáží v předstihu před pohybovými aktivitami, sportem a zátěží. To také tak doporučuji. Tedy nespravovat až něco začne táhnout a bolet, ale předem, když to bolí zatím pouze během masáže.

Proč tělo tak často bolí a jinak zlobí?

Po vyloženě chybném pohybu to může klidně bolet až za 3 dny, kdy už si nikdo nevzpomene z čeho to je. Je to velmi matoucí. Proto je třeba chybné pohyby nedělat, což úplně možné není. Vyžaduje to třeba práce. Vyhnout se tomu je možné třeba ve volném čase. Proto je tak jako tak, tolik důležité tělo napravovat a zrovna masáží, i když zrovna třeba nic nebolí. S přibývajícím věkem je to zapotřebí dokonce stále více, protože sama regenerace probíhá pomaleji.

Chladné, distancované lékařské postupy přitom rozhodně nepomáhají, jak by se chtělo. Takže je to na každém, jak bude s tělem zacházet a podle možností o své tělo pečovat.

Sport, fitness

Účinnost masáže zvyšuji postupně stále více

 

Účinek masáže je na svaly i tělo jedinečný. Jiný než jakýkoliv pohyb, cvičení, sport… Po tom všem regeneruje a dokonce opravuje, tato masáž. Nezáleží na jejím názvu, střídávám více druhů, záleží hlavně na praxi maséra, jak ji popisuje, nabízí a používá.
Účinek masáže násobím protažením a cviky bezprostředně při masáži, nebo tlakem ruky přímo během cviku.
Během masáže, nějaké procedury, vznikají vždy mimořádné určité okolností, kterých využívám a při kterých tělo zvětší ochotněji pohyblivost do zón, kam to nešlo třeba ještě před týdnem. Společnými silami lze docílit aktivaci takové tělesné partie. Taková část těla je lépe cítit a je integrována do pohybů těla.

Zvu vás na rozmanité a mimořádné masážní techniky:

Vždy jsou podle místa a aktuální situace a dokáží mnohdy nadchnout.

Svaly většinou nebývají ve svých polohách a tlak pak na ně bolí více a zbytečně. Zbytečnou bolesti myslím to, protože nepomáhá a jsou i taková místa, kdy vyloženě říkám, že pokud to bolí, řekněte si, uberu.

Příklad masáže na častý problém v populaci – hruď, žebra :

 

Pokud část těla nastavím tak, aby svaly byly ve správných, aspoň v lepších úhlech, masáž pak nebolí a pomáhá více. Konkrétnější příklad je vytírání žeber, při masáži mezi žeberních svalů. Někdy to bývá dokonce tak zatuhlé a tvrdé, že nejdou rozeznat ztvrdlé svaly od žeber. Určitě to má značně zhoršující vliv na dýchání. Tak zde je lepší natažení svalů hned během masáže. Ne potom někde jinde, ale ihned. Přitom nic klient necítí, žádné ztažení svalů nikdy nevnímal a nevnímá. Možná vnímá povrchní dýchání. Jen to časem vyčerpává, to neustálé napětí, příčinu nezná. Uvolnění mezižeberních svalů, rozhýbání hrudních obratlů a srovnání žeber je nakonec cítit jako celkové zlepšení. Primárně to zlepší i mnoho dalšího, jde pak určitě lépe uvolnit třeba krk, nebo bedra.

Masáží pomáhám využít lépe pohybových zákonů a zvýší to i motivaci

Na páteř Dornovu metodu

Permanentně ztažené svaly, odchylky a deformace postavy vedou k vyčerpání. Třeba ohýbání je od začátku vyloženě zatěžující. Jsou to zákony fyziky o pohybu. Tělo neumí rozlišit námahu od stresu a časem se zvětšuje neklid, únava a dál se horší pohybové vzorce.

Chybné pohyby těla jakoukoliv motivaci udolají. Klesá výkonnost a nakonec pohyby ztrácí soulad, nedávají smysl a vyloženě nebaví.

Klesající výkon, nebývá správně chápán a často se přičítá mylně na vrub slabé motivaci a lenosti. Řešení se vidí nucením se do všeho a do pohybu. Skutečný zájem o pohyb to stejně nepřináší. Příčina se nezná a jiné prostředky, včetně zdravé výživy moc nepomáhají.

Rozhýbat se s menší námahou? Ano, jen přesvědčit hlavu.

Příklad časté a zoufalé nepohyblivosti v populaci

v populaci kolem 30 let je jen málo těch, kteří cítí “motýlky v břiše”, nepozorovaně to mizí. Škoda. Ti, co mají takové silné reakce, tak neví co s tím, ani jak to udržovat dál. Je snad jasné, že sportem to nejde.. Ve stejném věku, dále neumí podsadit pánev, třeba ano, ale ne zase i jen za trochu jiných podmínek, třeba ve stoje 70% to neumí.

Jak přesvědčíme hlavu, že svět není jen o stresu z povinností, trémy a zábavy ?
Řešení bývá nezvyklé, neobyčejné a neočekávané. Masáží po celém těle a někdy jen na několika vybraných bodech lze s hlavou navázat kontakt a stav zlepšit. Hlava zastaví produkci zbytečného napětí a stresu. Najednou se výrazně a měřitelně, zvětší pohybový rozsah. Jsou to nové zkušenosti a je dobré je využívat. Vždyť je to jeden z hlavních principů masáže.

 

Pohyblivost, tuhost a uvolňování, patří k největším záhadám života. Nejvíce to lze poznat právě masážemi.

Na závěr ještě pár tipů jak masáže hledat, spíš podle maséra,než podle názvu a popsat by ji měl umět masér sám za sebe. Jakou masáž vybrat.

Reiter 17.12.2020 , 3/23 aktualizace Reiter

Přejít nahoru